Pyszna, delikatna pianka wprost rozpływa się w ustach.Przyciąga pastelowym kolorem i słodkim aromatem. Dodatkowo można polać czekoladą.
puszka mleka zagęszczonego słodzonego ( Gostyń)
dwie galaretki o dowolnym smaku ( ja dodałam cytrynową i malinową)
dwie galaretki o dowolnym smaku ( ja dodałam cytrynową i malinową)
paczka herbatników
ewentualnie czekolada
Mleko dzielimy na pół.
Każdą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy, czekamy aż lekko zacznie tężeć.
Mleko miksujemy na puch. Dodajemy powoli galaretkę.
Małą keksówkę wykładamy herbatnikami. Wylewamy na to masę i wstawiamy do zamrażarki na około 5 minut. Tak samo przygotowujemy drugą galaretkę z mlekiem i wylewamy na poprzednią warstwę. Chłodzimy kilka godzin. Kroimy na kosteczki.
ewentualnie czekolada
Mleko dzielimy na pół.
Każdą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy, czekamy aż lekko zacznie tężeć.
Mleko miksujemy na puch. Dodajemy powoli galaretkę.
Małą keksówkę wykładamy herbatnikami. Wylewamy na to masę i wstawiamy do zamrażarki na około 5 minut. Tak samo przygotowujemy drugą galaretkę z mlekiem i wylewamy na poprzednią warstwę. Chłodzimy kilka godzin. Kroimy na kosteczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz