piątek, 1 maja 2015

Jaskółcze gniazda- na zimno lub na ciepło

W sam raz na pyszną przekąskę w weekend majowy. Najlepiej użyć małych jajek, wtedy nasze gniazdka będą zgrabniejsze. 


10- 13 jajek
1 kg mięsa mielonego wieprzowego
1 surowe jajko
duża cebula
czosnek -2 ząbki
majeranek
sól , pieprz
olej 
bułka tarta

10 jajek gotujemy na twardo, obieramy.
Mięso mielone, posiekaną cebulkę, czosnek, jajko, przyprawy wyrabiamy ręką tak jak na kotlety mielone.
Mięsem obklejamy jajka, obsypujemy bułką tartą. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Smażymy na głębokim oleju. Kroimy na pół. Podajemy na zimno lub ciepło.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz