poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Sałatka ze szpinakiem i słonecznikiem

Lekka, zdrowa sałatka! Polecam przepis ! Podane składniki są dla 2- 3 osób.

150 g szpinaku
2 pomidory lub kilka pomidorków koktajlowych
3 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek
słonecznik łuskany ( ilość według uznania)
opcjonalnie: 20 dag mięsa z kurczaka lub wędzony łosoś
kilka łyżek oleju roślinnego
sos koperkowo- ziołowy

Szpinak myjemy, osuszamy. Pomidorki, jajka kroimy. Siekamy drobno szczypiorek. Słonecznik prażymy na patelni. Można dodać też usmażone kawałki kurczaka lub łososia.
W 4 łyżkach oleju mieszamy opakowanie sosu koperkowo- ziołowego. Dodajemy do sałatki, chłodzimy pół godziny w lodówce. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz