Bardzo prosty i szybki przepis na pyszny serniczek. Zawsze się udaje i jest wyśmienity.
Składniki na placki miodowe:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 jaja
4 łyżki miodu
5 dag margaryny
1 płaska łyżeczka sody
Miód cukier i margarynę roztopić w rondelku i przestudzić. Następnie wbić jaja, wsypać mąkę i sodę. Zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części. Upiec placki. Jeden placek piecze się około 10- 15 min w 180 st. na złoty kolor.
Masa serowa:
1 kg sera
15 dag masła roślinnego
2 jaja
1 szklanka cukru pudru
2 torebki cukru waniliowego
3/4 torebki budyniu śmietankowego
Masło stopić, dodać ser ( ser mielimy dwa razy), cukier puder i waniliowy, budyń, jaja. Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut często mieszając. Lekko ostudzić i ciepłą masą przekładamy placki miodowe.
Ciasto posypujemy cukrem pudrem i schładzamy 12 godzin w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz