środa, 11 marca 2015

Pasta z tuńczyka

Pyszna pasta z dodatkiem tuńczyka. Idealna na kanapki lub podana z ugotowanymi jajkami jako przystawka. 


puszka tuńczyka 
serek almette pomidorowy lub kremowy
kilka pomidorków suszonych
cebula
ogórki konserwowe
szczypta soli

Tak naprawdę pastę możecie przygotować na dwa sposoby. Rozdrabniać składniki używając widelca lub za pomocą blendera, wtedy konsystencja będzie nieco rzadsza i kremowa. 
Tuńczyka dokładnie odsączyłam z zalewy, pomidorki odsączyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki. Cebulę i ogórki pokroiłam w drobną kosteczkę.
Serek, tuńczyk, pomidorki, pół cebuli wrzuciłam do blendera i miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Następnie wrzuciłam drugą część cebuli i 2 ogórki konserwowe, szczyptę soli. Całość wymieszałam łyżką. Pastę chłodzimy kilka godzin w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz