Ciasto słodziak bez pieczenia smakiem przypominający batonik 3 bit. Obłędnie pyszne, słodkie warstwy kremów przekładane herbatnikami... niewątpliwie jest to jedno z moich ulubionych słodkości. Spróbujcie sami.
6- 8 paczek herbatników
Masa I
2 budynie śmietankowe gotuję w 1/2 l mleka i 3 łyżkami cukru. Całość mieszam, gdy masa zagotuje się dodaję suchą galaretkę cytrynową. Mieszam energicznie jeszcze kilka minut. Powstały budyń studzę. Zimny ucieram mikserem z kostką masła lub margaryny.
Masa II.
masa krówkowa
Masa III
1/2 l śmietany 30% ( mocno schłodzonej) ubijamy z 3 śmietanfixami.
Układamy kolejno: herbatniki- Masa I- herbatniki- Masa II- herbatniki - Masa III- posypujemy startą czekoladą.
Chłodzimy przez noc w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz