środa, 25 lutego 2015

Pasztet z ciecierzycy

Ciecierzyca niedawno pojawiła się na blogu w postaci kotlecików. Dziś kolejna propozycja przygotowania pysznego posiłku z jej wykorzystaniem. Na pewno przypadnie do gustu dbającym o linię oraz tym, którzy ograniczają mięso w swojej diecie.

250 g ciecierzycy ( przed ugotowaniem)
10 dużych pieczarek
mała cebulka
mały por lub pół większego
pietruszka ( korzeń)
kminek, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
3 czubate łyżki kaszy manny
2 jajka

Ciecierzycę moczymy dobę, następnie gotujemy przez 40 minut.
Pieczarki z cebulką i pietruszkę drobno siekamy i dusimy na patelni.
Por kroimy w talarki

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę.Przyprawy dodajemy według uznania. Przekładamy do keksówki ( wymiary 25x13) i pieczemy około 60 minut w 160- 170 st.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz