poniedziałek, 13 października 2014

Domowa czekolada- hit przyjęcia



Jest to jeden z ulubionych słodkości mojego M. Przygotowanie jest bardzo szybkie, proste a mimo to efekt i smak niesamowity:D Jedyny minus to czekanie na schłodzenie pysznej czekoladowej masy:)


Potrzebujemy:
1 margaryna
1,5 szklanki cukru
pół szklanki mleka
4 łyżki kakao
3 szklanki mleka w proszku
herbatniki, orzechy, bakalie, rodzynki ( w zależności z czym lubimy czekoladę)

Margarynę rozpuszczamy na ogniu z cukrem, dodajemy mleko wymieszane z kakao. Zagotowujemy, wrzucamy dodatki do czekolady np herbatniki. Następnie zdejmujemy masę z ognia i wsypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy do powstania jednolitej konsystencji. Gorące przekładamy do małej keksówk lub tortownicy. Chłodzimy około 3-4 godziny w lodówce.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz