środa, 15 października 2014

Szpinak z fetą w muszlach makaronowych



Mało pracochłonne i pyszne danie na obiad lub kolację.

Potrzebujemy:
makaron muszle
szpinak mrożony
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
ser feta
ser żółty
pomidory krojone (w kartoniku)  z czosnkiem i bazylią

Na spód naczynia żaroodpornego wylewamy pomidory z kartoniku wymieszane z dwiema łyżkami oleju i posiekanym ząbkiem czosnku.
Roztapiamy masło i mrożony szpinak. Dodajemy drobno posiekany czosnek, ser feta. Doprawiamy delikatnie pieprzem. Nie dodajemy soli, gdyż ser feta jest wystarczający aby nadać odpowiednią słoność. Taki farsz przekładamy w ugotowane al dente muszle.
Makaron z farszem układamy na sosie pomidorowym.
Posypujemy serem żółtym. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz