czwartek, 30 października 2014

Makaron w sosie śmietanowo- serowym

Pyszna bomba kaloryczna doda Ci energii na cały dzień.

makaron rurki
15 dag pieczarek
mała cebula
2 serki topione po 100g ( smak dowolny, ja użyłam o smaku szynki)
2 łyżki śmietany 12%
pół szklanki wody
tymianek, kminek
sól, pieprz
koperek

Pieczarki  i cebulę myjemy, kroimy, smażymy na patelni na łyżce oleju. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pół szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy tak parę minut po czym dodajemy kawałki serka topionego. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy tymianek i kminek. Kiedy sos uzyska jednolitą konsystencję dodajemy śmietanę i koperek. Można doprawić solą i pieprzem.
Makaron mieszamy w sosie. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz