Sycąca, lekko pikantna zupa prosto z meksyku to dobre rozwiązanie na ciepły posiłek w chłodne dni.
0,5 kg mięsa mielonego ( dowolnie, może być to mięso z filetów z kurczaka, wieprzowina itd)
1-2 cebule
kostka rosołowa
kukurydza
fasolka czerwona
fasolka biała
majeranek
tymianek
papryka słodka
opcjonalnie papryka ostra, aby podkreślić smak
3 ząbki czosnku
mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
Mięso smażymy na oliwie z cebulką.
W 1 l wody zagotowujemy kostkę rosołową.
Gdy bulion zacznie się gotować wrzucamy do garnka zawartość patelni, czyli usmażone mięso z cebulą, odsączone produkty z puszek- fasolki i kukurydza.
Dodajemy też posiekany czosnek, 2 łyżki majeranku, troszkę tymianku, papryki, sól, pieprz do smaku i cały koncentrat pomidorowy. Mieszamy.
Zupę gotujemy jeszcze 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz